Вища кваліфікаційна комісія суддів України приховує досьє на кандидатів в оновлений Верховний Суд

Це може свідчити про намір вибрати до ВС суддів із заплямованою репутацією, керованих і лояльних до влади

Активісти протестують проти приховування Вищою кваліфікаційною комісією суддів України досьє кандидатів в оновлений Верховний Суд Уркаїни. Про це повідомляє Центр політичного креативу інформують Патріоти України.

«Відповідно до закону "Про судоустрій і статус суддів", досьє кандидата на посаду судді повинен бути відкритим для загального доступу на офіційному сайті Вищої кваліфікаційної комісії. Втім, напередодні фіналу конкурсу - співбесід з кандидатами - кваліфікаційна комісія НЕ опублікувала жодного досьє і порушила закон», - йдеться в повідомленні.

За словами активістів, саме суддівське досьє (анкета, дані про родинні зв'язки, біографія, кар'єрний шлях, інформація про стан з декларацій за всі роки, скарги на суддів і їх пояснення, статистика розгляду справ і т.д.) містять інформацію, яка дозволяє оцінити професіоналізм і добропорядність судді.

Приховування даних ставить під сумнів сумлінність членів комісії і може свідчити про намір вибрати до Верховного Суду суддів із заплямованою репутацією, керованих і лояльних до влади.

Саме тому активісти прийшли під стіни Вищої кваліфікаційної комісії суддів з вимогою оприлюднити досьє суддів.

Нагадаємо, в лютому почалося тестування 520 претендентів у судді оновленого Верховного суду України. На даний момент Вища кваліфікаційна комісія суддів України проводить оцінку його результатів. Після підбиття підсумків другого етапу кандидати пройдуть співбесіду. Підсумки конкурсу повинні стати відомі до кінця березня.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...