З почином: Британець, що воював на Донбасі за "ДНР", отримав тюремний строк на батьківщині

​У британському Манчестері суд засудив громадянина країни Бенджаміна Стимсона, який воював на боці бойовиків "Л/ДНР", до п'яти років і чотирьох місяців позбавлення волі.

Бенджамін СтимсонПро це повідомила "Російська служба ВВС", передають Патріоти України. В ході засідання суддя уточнив, що засуджує Стимсона до восьми років в'язниці, проте третину зазначеного терміну віднімає за визнання провини.

При цьому суддя не знайшов доказів того, що обвинувачений безпосередньо брав участь у збройному конфлікті, а також ухвалив, що Стимсон не має екстремістських поглядів і не становить загрози для Британії.

Раніше Стимсона також звинувачували у підготовці та здійсненні терористичних актів, але пізніше зазначені звинувачення були зняті. За даними видання, на суд прийшли рідні Стимсона. Зокрема, його батько, руки якого "тремтіли настільки, що він не міг закрити пластмасовою кришечкою склянку кави".

Стимсон прибув до Москви на початку серпня 2015 року, а звідти вирушив на Донбасі, де приєднався до терористів "ДНР". Британця зловили у аеропорту Манчестера у кінці листопада 2015 року. Він був допитаний, а серед його речей знайшли військову форму з нашивками "Новоросії". У соцмережах він називав себе "солдатом Новоросії".

При цьому у суді обвинувачений стверджував, що не брав участі бойових діях, а на Донбасі знаходився з гуманітарною місією. "Я не терорист. Я не такий, як ці джихадісти, які їдуть до Сирії", - заявив Стимсон у інтерв'ю BBC в 2015 році.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового": Військовослужбовець ЗСУ розповів про спроби просування росіян

четвер, 28 березень 2024, 12:40

Росіяни не можуть взяти Вугледар, бо він розташований на висоті. Тому зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (Магнат), передають Патріоти України. "Окупанти хочуть через Курахове ...

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...