З Польщі можуть депортувати сім'ю з Донбасу, яка голосувала за відділення від України

«Ми не знали, що так вийде», – пояснює сім'я українців і пише апеляцію за апеляцією.

Варшава, Польща.

Польська влада не хоче надати міжнародний захист родині біженців з України, члени якої голосували за відокремлення Донбасу, пише «Польське радіо» з посиланням на «Gazeta Wyborcza», повідомляють Патріоти України.

Наталія і Андрій Шокотови та їх двоє дітей переїхали в Польщу з Донбасу в червні 2015 року, оскільки в регіоні почалася війна. «Над нашим будинком літали бомби», – розповідають вони.

Однак хоч сімʼя вже два роки намагається влаштуватися в Польщі, влада країни відмовляється надати їм статус біженця і хоче депортувати їх назад в Україну. Головна причина – Шокотови голосували на референдумі, організованому сепаратистами, за відокремлення Донбасу від України. Польське Управління з питань іноземців визнало «неприпустимою» заяву про надання міжнародного захисту для родини з чотирьох осіб.

«Навчання дітей у польській школі, їхня інтеграція з польською культурою та середовищем не можуть бути підставою для легалізації перебування їхніх батьків», – зазначили в управлінні.

Крім цього службовці Управління з питань іноземців вважають, що Наталія навмисне приховала той факт, що її батьки – росіяни. Чиновники вважають, що після повернення в Україну їхній сім’ї ніщо не загрожує, зазначає видання.

«Так, ми голосували за відокремленням Донбасу від України, але не за війну. Ніхто нам не сказав, що це так виглядатиме», – зізнається Наталія Шокотова.

Шокотови пишуть апеляцію за апеляцією. На їх думку, після повернення їх в Україну СБУ заарештує їх за сепаратизм, і їм загрожуватиме ув’язнення.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...