З "Роттердамом+" розбереться Генпрокуратура. І з "Баумгартен +" теж

Про це сьогодні на брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко має намір розібратися з формулою «Роттердам +», за якою формується ціна вугілля при його закупівлі. Про це він повідомив на брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

«Я на минулому тижні дав розпорядження провести дослідчу перевірку матеріалів про формування тарифів з так званим« Роттердам + »в Нацкомісії регулювання енергетики. Я за посадою зобов'язаний встановити істину, чи дійсно вугілля закуповується в Україні по так званій формулі «Роттердам +», - сказав він.

Луценко повідомив, що застосування формули «Баумгартен +» при закупівлі газу також потрібно перевірити.

«Ми закуповуємо газ за формулою "Баумгартен +". "Нафтогаз" купує газ у європейських фірм за ціною "Баумгартен +" і доставка в Україну. У мене є заяви про те, що газ насправді не відходить від території України на захід далі, ніж на 10 км від словацького кордону (з Україною). Питання: за що платиться € 40 за доставку з Австрії в Україну? Тому ми маємо намір провести дослідчу перевірку », - сказав генпрокурор.

Він пообіцяв, що в разі виявлення порушень будуть відкриті відповідні кримінальні провадження

Формула «Роттердам +» передбачає, що ціна вугілля розраховується як його вартість в порту Роттердам плюс вартість доставки в Україну.

Формула «Баумгартен +» передбачає, що ціна газу розраховується як його вартість в найбільшому європейському газовому хабі - Баумгартен (Австрія), плюс доставка до кордону України.

Раніше експерт в сфері енергетики Андрій Герус подав позов до Київського окружного адмінсуду щодо скасування постанови енергетичного регулятора про введення нової формули вартості вугілля («Роттердам +»).

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...