З тоталітарної КНДР вдалося вивезти планшет на Android

Якою б закритою і середньовічною країною не здавалася Північна Корея, проте і в цьому заповіднику архаїзмів є місце для сучасних технологій.

Тоталітарний планшет з КНДРТам налічується більше 7000 інтернет-користувачів в обгородженому від зовнішнього світу інтранеті, а на комп'ютери встановлюють спеціальну версію OS Linux під назвою «Червона зірка». Днями на всесвітньому конгресі хакерів показали планшет Woolim, яким користуються окремі корейці. Це пристрій на Android забороняє відтворювати контрабандні медіафайли, відстежує дії користувача і використовується як пропагандистська платформа, пише Motherboard. Виробляє планшет з 2015 року китайська фірма Hoozo на замовлення північнокорейського уряду. Це відбивається у відсутності модулів Bluetooth і Wi-Fi.

На планшеті встановлений PDF-мануал по його використанню, деякі пропагандистські книги, словники французької, російської та китайської мов, а також злегка кастомизавана Angry Birds. Woolim вміє підключатися до місцевого інтернету і телебаченню. Користувач може запускати тільки певні типи файлів (текстові, HTML-сторінки, зроблені планшетом фото). Кожен раз, коли користувач запускає будь-який додаток, система робить скріншот, який не можна видалити. Планшет розрахований на досить заможних жителів Північної Кореї, адже далеко не кожен місцевий роботяга може дозволити собі апарат, оцінюваний в $ 170-220.

Джерело

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...