За добу зникає 70 дітей, з них 20 відсотків через "групи смерті" - кіберполіція (відео)

Учасниками "груп смерті" стають діти різних соціальних верств населення.

Кожну добу зникає 70 дітей. Фото credo-ua.org

Правоохоронці активно борються з так званими «групами смерті» в соціальних мережах. На сьогоднішній день вже заблоковані більше 500 таких «груп» і понад 200 їхніх кураторів. Така інформація була оприлюднена на брифінгу, присвяченому безпеці підлітків в мережі Інтернет, повідомляє прес-служба поліції Києва, повідомляють Патріоти України з посиланням на inforesist.

«Зараз існує кілька помилкова думка, що в ці групи потрапляють тільки діти з неблагополучних сімей. Але насправді, за нашими спостереженнями, як правило, учасниками стають ті діти, які не отримують достатньо уваги від батьків. Тому вони легко «перемикаються» на кураторів груп в соціальних мережах, які є хорошими психологами і виявляють до підлітків інтерес і привертають виконанням певних завдань.

При цьому слід зазначити і те, що в чотирьох виявлених випадках діти були в кризовому стані, вивести з якого їх допомагали і психологи, і психіатри », - зазначила начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в м.Києві Лариса Зуб.

Начальник Київського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Кропива розповів, що в цілому за день в кіберполіції надходить близько 70 звернень про зникнення дітей, з яких в 15-20% підтверджується їх участь в Інтренет-пастках.

«Ми вже заблокували більше 500 суїцидальних груп і більше 200 акаунтів організаторів і кураторів. Зараз працюємо над тим, щоб їх ідентифікувати і притягти до відповідальності », - заявив Кропива.

Він також розповів про створення фейкових «груп смерті», організатори яких є шахраями і переслідують мету - збагачення: спочатку вони діють за аналогічною схемою, а потім дають завдання написати персональні дані батьків, ідентифікацій код і номери банківських карток. Тому поліцейський закликав батьків провести відповідні бесіди з дітьми.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Влада Харкова має розробити план укріплення міста, а не відновлення, - депутатка облради

вівторок, 14 травень 2024, 14:02

Депутатка Харківської обласної ради Галина Куц вважає, що Харків під час війни має переорієнтуватись на стратегію укріплення, а не відновлення, передають Патріоти України. "Влада Харкова вже давно має переорієнтуватись у напрямку стратегії укріплення м...

Якби мій підрозділ у 2023-му побачив відкриті групи окупантів - жити їм було б пару хвилин. Чому під Вовчанськом зараз не так? - Юрій Луценко

вівторок, 14 травень 2024, 13:55

"Щодо Вовчанська", - пише український політик та колишній генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Паніці – ша! Ніяких катастрофічних подій не відбулося. Росіяни продовжують страте...