"За одержимость Трампом придется платить – и цена может оказаться немалой", - російський політолог

Гасло "Америка насамперед" означає не політику ізоляціонізму, а войовничого націоналізму, де немає місця рівноправності з РФ.

Росіяни думають про Трампа навіть більше, ніж американці? Фото: Рейтерс.

Є щось принизливе і одночасно комічне в тому, як в Росії зробили Америку предметом "думок, надій і цілого віяла емоцій", написала російський політолог Лілія Шевцова в Facebook, передають Патріоти України.

"Був би живий швейцарський психолог і філософ Карл Густав Юнг, він би назвав російське ставлення до Америки "колективним комплексом", який розвивається, коли народ втрачає власну ідентифікацію, виявляється дезорієнтованим і намагається жити чужим життям, щоб компенсувати відсутність привабливості власного буття або втрату вектора. Ми в Росії стали жити американським життям - і вже давно. "Якщо ми одержимі, значить, є хтось сильніший від нас той, хто володіє нами", - говорив Юнг. Отже, Америка нами "володіє", навіть якщо того і не бажає і якщо ми цього не можемо визнати", - зазначила вона.

Політолог вважає, що ідеальною для Кремля була Америка за часів президентства Барака Обами, оскільки тоді її "можна було смикати за вуса і за хвіст". "І вона терпіла, намагаючись не давати привід для нашого роздратування. Ось були часи! Але прийшов Трамп (президент США Дональд Трамп. - Ред.) і створив нову ситуацію", - підкреслила вона.

Заява Трампа про намір спиратися на "національні інтереси" означає не тільки відмову від просування демократії у світі, але і відмову від компромісів, а також готовність застосовувати військову міць США.

Політолог пише, що гасло "Америка насамперед" означає не політику ізоляціонізму, а войовничого націоналізму, де немає місця рівноправності з РФ. Також, зазначила Шевцова, заява президента США про намір покладатися в міжнародній політиці на угоди не обіцяє нічого доброго для Кремля, оскільки Трамп розуміє угоди тільки в контексті аксіоми: "Переможець отримує все".

Готовність Трампа співпрацювати з РФ у сфері боротьби з тероризмом, підкреслює політолог, означає запрошення Кремля до боротьби зі всієї ісламською цивілізацією, яка є складовою частиною і російського суспільства.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...