За рік Україна втрачає населення маленького обласного центру через ганебне медичне обслуговування

Наші молоді лікарі середньої ланки масово виїжджають за кордон, бо у нас їм погано платять та не надають належного медичного обладнання.

Українські лікарі працюють за кордоном. Фото zak-insider.com

Українські медики масово виїжджають до Польщі і Чехії через відсутність будь-яких перспектив в Україні. Українці ж продовжують вимирати: щороку населення скорочується на один невеликий обласний центр, інформують Патріоти України з посиланням на Надзвичайні новини.

“У листопаді 1992 року президент Леонід Кравчук підписав закон про основи охорони здоров’я. Ось з тих пір у нас триває медична реформа. З тих пір сфера медицина бродить у нас між трьох сосен. Планомірно руйнується медсистема Семашка, що дісталася нам з часів СРСР, але ми ні на йоту не наблизилися до будь-якої іншої системи… А все тому, що в системі українського великого базару людське життя нічого не варте. А на кону – отримання чималих прибутків фармацевтичних компаній. Те, що робить Супрун, – теж не нове. І політичні війни навколо МОЗ теж не нові, це відбувається постійно”, – заявив він.

Золотарьов вважає, що нинішня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун “продовжує соціальний терор” і політику “прикладного соцдарвінізму” в сфері медицини.

“Адже за допомогою так званої реформи знищують найнижчі і найбільш незахищені верстви населення. Знищують лікарні, створюючи госпітальні округи. Як результат, ми вимираємо! Поки йде ця прес-конференція, це мінус 80 українців. За рік – це населення маленького обласного центру. Тобто більше 200 тис. – це різниця між тими, хто народжується, і тими, хто помирає“, – додав експерт.

За його оцінками, в країні не створені умови для роботи медиків.

“Через це спостерігається колосальний відтік наших кадрів. Чому? Адже в Польщі є діра лікарів середньої ланки, не вистачає фельдшерів. Тому туди масово їдуть українці. І це не тільки Польща. Чехія теж веде цілеспрямовану політику з залучення наших медиків. Це ж роблять середньоазіатські та африканські країни. Тому тенденція з відтоку нашого медперсоналу буде тільки наростати. А в Україні цю дірку закрити буде точно ніким”, – прогнозує Золотарьов.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...