Забруднене навколишнє середовище - це смертельна небезпека

1,7 мільйона дітей у світі померли по цій причині

Забруднення навколишнього середовища є причиною смерті 1,7 млн дітей щороку по всьому світу. Про це в понеділок повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), передає ТАСС, інформують Патріоти України.

За її оцінками, в одному випадку з чотирьох причиною смерті дитини у віці від одного місяця до п'яти років є нездорове навколишнє середовище. Основними його проявами експерти називають забруднення повітря, пасивне куріння, відсутність чистої води і санітарних заходів, неправильну гігієну. Читайте також У Південному Судані близько мільйона жителів перебувають на межі голоду

"Забруднене навколишнє середовище представляє смертельну небезпеку, особливо для маленьких дітей. Їхні органи, що формуються, і імунна система, маленькі тіла та дихальні шляхи роблять їх особливо уразливими перед брудним повітрям і водою", - заявила генеральний директор ВООЗ Маргарет Чень.

В організації зазначають, що найпоширеніші захворювання, які призводять до смерті дітей, - діареї, малярії та пневмонії - можна запобігти, поліпшивши навколишнє середовище.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...