Задум парамедиків - "швидка" на мотоциклі. 4-7 хвилин і лікарі біля хворого, але потрібні гроші на колеса

Наразі вже зібрано більше половини необхідної суми

Всеукраїнська спілка парамедиків ініціює проект надання першої медичної допомоги на мотоциклах, інформують Патріоти України.

Організатори пояснюють, що "швидка" затримується на 20-25 хв. у заторах, а "МотоШвидка" зможе прибувати до потерпілого за 4-7 хв. (середній розрахунковий час 5 хв.) та виїжджати на екстрені виклики, де важлива кожна хвилина.

"МотоШвидка" буде працювати разом зі "швидкою". Дзвінок надходитиме до Єдиного центру швидких Києва (103). Оператор визначатиме складність виклику і вирішуватиме, хто їде на виклик.

Так буде лише по буднях, з 8 до 20:00. У вихідні на виклик їхатиме лише швидка.

"Витрати на обслуговування мотоцикла нижчі, ніж швидкої", – аргументують парамедики.

Наразі Всеукраїнська спілка парамедиків збирає кошти через єдиний офіційний фонд збору коштів на благодійні проекти "Українську Біржу Благодійності".

Для старту необхідно зібрати 500 тисяч гривень. Ці кошти витратять на медичне обладнання (дефібрилятор, апарат для штучної вентиляції легень, мобільний електрокардіограф), медикаменти, б/в мотоцикл, спецодяг для лікаря, ящики для обладнання, захисні дуги, GPS, рацію, сирену та маячки.

Наразі зібрано більше половини потрібної суми – 295 084 гривень.

Парамедики обіцяють, що за рахунок підтримки партнерів та волонтерів громадяни не оплачуватимуть приїзд "МотоШвидкої", це буде безкоштовно.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...