Заганяють на похорони терористів, в онкохворих забирають соцвиплати: Жахи життя в окупованому Донецьку

Журналіст опублікував відвертого листа від мешканця окупованого Донецька.

Фото: uapress.info.Житель Донецька написав листа про "погане" існування більшості населення окупованих територій. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Роман Бочкала, передають Патріоти України.

"Соцвиплати або скорочуються, або взагалі прибирають. У родича - онкологія. Таким зробили допомогу 1500 руб. раз у три місяці. Пару раз її отримали і... на тому допомога закінчилася з літа. Чітко дотримується комендантська година. Я, як ресторанний працівник, на собі відчув, будучи затриманим о 23:03", - пише донеччанин.

За його словами, люди в окупації "на очах деградують", убожіють і "виживають хто як може".

"Навіть самодостатні/заможні скаржаться, що прикручують гайки і не дають жити. Найтяжче пенсіонерам. Старим фактично перекрили можливість з української сторони отримувати пенсію. Тато один час фіктивно (як і більшість) зареєструвався, як переселенець у Запорізькій області, щоб отримувати пенсію. Але зробили якісь перевірки і перекрили цю можливість. Знаю, що більшість донецьких пенсіонерів уже не отримують укр. пенсію. Є люди з української сторони, які роблять на цьому бізнес. Моєму татові запропонували за 5500 грн. оформити можливість отримання", - розповів житель Донецька в листі Бочкалі.

Він наголошує, що далеко не всі в місті згодні з російською окупацією.

"У багатьох в Україні складається враження, що тут поголовно всі підтримують "русскій мір". Це помилка. Інша думка небезпечна. Тому інших думок тут і не звучить. Людей, які як і раніше вірять пропаганді, дійсно багато. Але вони кожен день дивляться рос. тб, де їм іншої інформації і не надають. Але є маса людей і свідомих, патріотів України. Багато людей на так званих ДНРівських заходах. Зокрема, похоронах бойовиків.

Звозять у добровільно-примусовому порядку! Молодь спивається, агресивна. Шкода дітей, які нічого не розуміють і щиро біжать махати ручками проїжджаючим БТРам і поділяють військових на "наших" і "укрів". По місту часто можна побачити рос. "журналістів", які працюють у зв'язці і "під дахом" бойовиків. Так і живемо", - підсумував житель окупованої шахтарської столиці України.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...