Загрожує самогубством: Супрун попередила батьків школярів про небезпеку

Чиновник розповіла про ознаки буллінгу підлітків і закликала не ігнорувати проблеми дітей.

Ілюстрація. Фото: mcedv.orgВ.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун оприлюднила кілька порад батькам дітей, які піддаються цькуванню серед однолітків, так як існує ризик самогубства дитини, повідомляють Патріоти України.

"За даними опитування ВООЗ" Здорова поведінка школярів "до 21% дітей у віці 11-15 років повідомляють про Буллінг (цькування - ред.) з боку однолітків, який істотно впливає на якість їхнього життя і приносить страждання. Дітей можуть бити або загрожувати побиттям, принижувати словесно, не впускати в певне коло спілкування, поширювати плітки і чутки, писати образливі записки ... Діти, яких булять, не тільки мають емоційні, психологічні, соціальні проблеми, а також в зоні ризику скоєння самогубств ", - написала вона в своєму Facebook.

Супрун зазначила, що батьки не повинні ігнорувати проблеми дитини і сподівається, що ситуація сама вирішиться. За її словами, для початку необхідно поговорити з дитиною доброзичливо, вислухати її та підтримати. Дати йому зрозуміти, що він не буде вважатися "ябедою" після своєї розповіді, а буде виглядати сміливим, так як говорить правду.

Потім необхідно з'ясувати факти цькування і зустрітися з вчителями, адміністрацією школи та батьками дитини-булера. На зустрічах потрібно пояснити ситуацію і підтримувати конструктивну розмову.

Також необхідно створити план протидії та звернутися за психологічною підтримкою. При цьому спілкуватися з дитиною-булером потрібно доброзичливо.

Однак якщо цей план не спрацює, необхідно вживати адміністративних заходів, аж до переведення в інший клас або іншу школу. Однак відразу після початку конфлікту переводити дитину не потрібно, так як в ньому виховується переконання в необхідності уникати боротьби, не відстоювати свої інтереси і т.ін.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...