Захопленого в заручники журналіста Асєєва терористи в Донецьку готують до спецоперації, - Тимчук

Нардеп зазначив, що спецоперація буде мати кілька цілей.

Станіслав Асєєв. Фото:http://novynarnia.comБойовики ОРДО готують "інформаційно-психологічну" спецоперацію з використанням взятого в заручники українського журналіста Станіслава Асєєва. Про це повідомив у Facebook народний депутат, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

За його словами, таку вказівку терористи отримали від своїх кураторів з Федеральної служби безпеки РФ. "Зокрема, за задумом ФСБ, український журналіст повинен дати публічні свідчення щодо співпраці зі спеціальними службами України (в тому числі з Головним управлінням розвідки Міноборони)", - написав він.

Тимчук зазначив, що спецоперація буде мати кілька цілей:

- в черговий раз "довести", що нібито будь-які журналісти чи блогери, які критикують окупантів ОРДЛО, є агентами українських спецслужб;

- залякати населення ОРДЛО, яке висловлює невдоволення російськими окупантами;

- продемонструвати "ефективність" роботи спецслужб РФ і "ЛДНР" на окупованих територіях.

"Вибити потрібне "визнання" для ФСБ / "МГБ" не є проблемою - використовуючи методи ЧК-НКВД-КГБ, включаючи тортури. Російська ФСБ може здійснити це без проблем", - пише нардеп.

"При цьому розрахунок робиться на суто психологічний фактор: навіть при незнанні специфіки роботи спецслужб, а керуючись елементарною логікою, неможливо повірити, що українські спецслужби будуть використовувати в якості агента відомого українського журналіста з проукраїнською позицією. Тим більше - на окупованих територіях", - резюмував він.

Як повідомлялося раніше, Асєєв з моменту окупації жив у Донецьку, в останній раз виходив на зв'язок 2 червня.

Спочатку бойовики заявили, що не мають інформації про місце перебування Асєєва. А так звана "поліція ДНР" для замилювання очей оголосила журналіста в розшук.

Проте 28 липня Союз журналістів РФ, а 31 липня представник України в тристоронній контактній групі, віце-спікер Ірина Геращенко підтвердили, що зниклий український журналіст перебуває у в'язниці окупуваного Донецька.

Група зі звільнення військовополонених "Патріот" отримала інформацію, що в першій половині липня Асєєва сильно побили у в'язниці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...