Згадаємо і пом'янемо героя: Якби не кляті окупанти, сьогодні Василю Сліпаку виповнилося б 42…

Уходять найкращі! Ми завжди будемо тебе пам'ятати!

Він жив в духовному та матеріальному добробуті, і мав мільйон "відмазок", щоб не піти на цю трикляту війну… Але він пішов… Пішов і загинув за Україну, виконуючи бойове завдання…

Василь Сліпак народився у Львівській області. Вихованець Львівської хорової капели "Дударик". Закінчив Львівську консерваторію (Музична академія ім. М. Лисенка) у 1997 р. У 1994 р. Василь виграв конкурс у французькому місті Клермон. Після цього він два роки їздив до Франції, співав там, аж поки в 1996 р. йому не запропонували залишитися там назавжди. Після завершення навчання у Львові його запросили до Паризької опери. Він зробив серйозну сольну кар'єру в Європі. Також проходив до фіналу конкурсів у Будапешті, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку та Парижі.

Але уходять найкращі - 29 червня, виконуючи бойове завдання як кулеметник у складі 1-шої штурмової роти Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС), загинув у бою близько 6:00 від ворожої кулі калібру 12.7 мм, яку випустив снайпер з великокаліберної гвинтівки. Василь Сліпак ціною власного життя врятував побратимів. Президент Петро Порошенко 30 червня нагородив бійця і оперного співака Василя Сліпака орденом "За мужність" посмертно. Він був співаком і воїном, він таким є, таким і буде у вічності... Герої не вмирають! Слава нації!


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...