Жахи медицини: У мережі показали фото лікарень часів Другої світової війни

Крім історичної цінності, британські світлини представляють інтерес і для медиків.

Світлина 30-х років ХХ ст. Фото: znaj.ua

Більше 4 тисяч дивних і часом моторошнуватих фотографій виявили співробітники одного з органів британського уряду - Historic England - в Суїндоне, повідомляють Патріоти України з посиланням на Buzzfeed. Знімки зроблені в лікарнях між 1938 році і 1948 роками, незадовго до появи Національної служби охорони здоров'я Англії.

Цього року службі охорони здоров'я Англії виповнюється 70 років, і більше 2000 знайдених фотографій вже оцифровані. За словами професора Оксфордського університету Уолтрауда Ернста, складно сказати, наскільки повно знімки відображають реальність. Адже багато хто з них були зроблені для преси. Але крім історичної цінності вони представляють інтерес і для медиків.

"Так, ми зможемо розширити наші знання по медичній практиці військового часу і революційних методах лікування і заглибитися в історію охорони здоров'я", - Дункан Вілсон, директор Historic England.

Людина з опіками приймає соляну ванну, покурюючи сигарету. Нічого незвичайного.

Це сталося за пару днів до Різдва 40-го року в лікарні королеви Вікторії. А в 48-му році, за рік до появи служби охорони здоров'я, щоб зробити рентген, потрібно було залізти під таку трубу.

Пацієнтів із захворюваннями дихальних шляхів засовували в "залізні легені", щоб допомогти їм дихати. Привіт, "айрон Мейден", - і це не про групу.

Медсестри в лікарні в Кембриджі наділи захисне спорядження, яке застосовувалося при газових атаках.

В окопах Першої світової війни багато солдатів загинуло від газових атак. Коли спалахнула Друга світова, страх стати мішенню подібної атаки охопив людей знову.

Незважаючи на бойові дії, життя тривало. На цьому знімку 41-го року просто зважують малюка в Бакингемширі.

Це не кіберпанк і не ілюстрація до книг Філіпа Діка. Це маленька дівчинка в лікарні в Бірмінгемі сидить за апаратом по виправленню косоокості.

Медсестра в захисному одязі бере мазок з горла. І так одягатися варто було.

Але не все раніше було так погано. Наприклад, навчальні манекени, за словами сучасних медиків, робили дуже грамотно і правдоподібно.

Чоловіки переливають кров у військовій частині.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...

Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - Олексій Гетьман

субота, 20 квітень 2024, 15:31

Олексій Гетьман, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, зазначив, що не варто очікувати, що у нас є час до 1 червня, бо наступальні дії росіян вже почалися і будуть тільки підсилюватися, повідомляють Патріоти України. "Противник буде на...