Жалюгідно та лицемірно: "Дії адвокатів "беркутівців" спрямовані на вигороджування Шуляка та Януковича" - Чорновіл

Якщо ні Янукович, ні Шуляк не давали наказів про застосування зброї на Майдані, єдиними винуватцями загибелі людей стають обвинувачені співробітники спецпідрозділу "Беркут", наголосив політолог.

Тарас Чорновіл. Фото:Korrespondent.net

Дії захисту в Святошинському суді Києва спрямовані на вигороджування свідків, тодішнього президента України Віктора Януковича і колишнього командувача Внутрішніми військами Станіслава Шуляка, а не на відстоювання інтересів п'яти обвинувачених, бійців спецпідрозділу міліції "Беркут". Так прокоментував процес політолог Тарас Чорновіл в своєму Facebook, зазначають Патріоти України.

"Ви зрозуміли, що роблять адвокати беркутівців у Святошинському суді? Вони зрадили своїх підзахисних і відстоюють інтереси Януковича й Шуляка. Їхні запитання й коментарі зводяться до єдиної версії: ні Янукович, ні Шуляк, ні будь-які інші високопосадовці та командири вищого рівня не давали наказу на видачу бойової зброї та прицільну стрільбу по людях.

Але слідством неспростовно доказано, що ці беркутівці мали бойову зброю і стріляли в людей. Складніше з визначенням того, чи саме внаслідок цих вистрілів, які бачив у прямій трансляції весь світ, чи від рук якихось інших підрозділів силовиків загинули люди. Але це суд поступово встановлює.

Суть же в тому, що якщо, за версією цих, з дозволу сказати, адвокатів зброю видавати й стріляти ніхто не наказував, то самі беркутівці стають єдиними винними в умисному вбивстві. Якщо б суд прийняв покази Януковича й Шуляка, як правдиві, то беркутівці не можуть утекти під дію легшої статті про виконання злочинного наказу. Вони юридично стають організатором і виконавцем масового умисного вбивства.

Адвокати доволі лицемірно пробують пояснити, ніби їхня логіка - реальний захист своїх підопічних через руйнування позиції звинувачення у терористичних діях, а отже виведення суду на логіку необхідності встановлення обсягу вини кожного окремого беркутівця.

Такий метод жалюгідний і непереконливий. Суд усе одно не визнає логіки індивідуальних дій убивць, а не командної "роботи" (занадто багато прямих доказів і відеоматеріалів, які свідчать про скоординованість дій), просто в рамках цього процесу безпосередня відповідальність середніх та нижчих чинів може зрости.

Хто платить, той і лінію захисту замовляє. І кого захищати й відбілювати, а на кого повішати всі злочини також..." - написав Чорновіл.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...