"Жіночий марш" проти Трампа в Лондоні привернув тисячі осіб. Подібні марші відбулися по усьому світу (фото)

Тисячі протестуючих вийшли в столиці Британії на "Марш жінок", який став частиною міжнародної кампанії протесту в перший день після інавгурації президента США Дональда Трампа.

В суботу в інших містах Британії, в тому числі Белфасті, Кардіффі, Единбурзі, Ланкастері і Ліверпулі також відбулися демонстрації на знак солідарності з акцією протесту у Вашингтоні, на яку, за планами організаторів, повинні зібратися до 200 тисяч осіб. Протестуючі в Лондоні пройшли від американського посольства на Гросвенор-сквер до Трафальгарської площі.

Організатори, серед яких активісти лівих партій, феміністських і "зелених" рухів, хочуть привернути увагу до проблеми прав жінок, які, на їхню думку, перебувають під загрозою в зв'язку з приходом нової адміністрації США.

Організатори акції вважають, що адміністрація Трампа загрожує правам жінок

Учасники також виступають за расове рівність, доступну охорону здоров'я і право на аборти.

Серед плакатів, які несуть учасники акції, - "Дівчата просто хочуть базові права", "Спалюйте ліфчики, а не мости", а також безліч банерів зі зневажливими висловлюваннями на адресу президента Трампа.

"Суфражистки проти Трампа", - йдеться на одному з плакатів

У п'ятницю ввечері акція протесту проти Дональда Трампа пройшла у американського посольства в Лондоні. До протестуючих приєдналася співачка і громадянська активістка Лілі Аллен, а також місцеві політики-лейбористи і представники профспілок. Акції під час інавгурації Дональда Трампа також пройшли в Единбурзі, Глазго і Манчестері.

60/5000 На акцію протесту в Сіднеї прийшли понад три тисячі осіб

У суботу по всьому світу пройшло майже 700 "жіночих маршів". Акції вже пройшли в Австралії, Новій Зеландії і Японії. Найбільша демонстрація була в австралійському Сіднеї, де на марш зібралися близько трьох тисяч осіб з плакатами проти президента Трампа.


http://www.bbc.com


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...