Життя на контрастах: У Лук'янівському СІЗО з’явилися "тризіркові номери" (фото)

Нелюдські умови та комфортабельність поєднуються в одному корпусі ізолятора.

Камера з ремонтом. Фото: rbc.ua

У колишньому жіночому корпусі Київського слідчого ізолятора №13, відомому як Лук'янівське СІЗО, відремонтували три камери, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК-Україна. За словами чиновників, умови в цих камерах тепер відповідають "європейським стандартам".

Стелі і стіни відремонтованих камер оздоблені штукатуркою, встелені нові підлоги, санвузол викладений плиткою та обладнаний новою сантехнікою. У кімнатах встановлені невеликі столи та двоярусні ліжка із чистою постіллю.

Окрім того, у цих кімнатах є електричні розетки, на стінах висять плоскі телевізори. У великій камері, розрахованій на 6 осіб, є кондиціонер, ймовірно, єдиний на весь корпус.

Камера на 6 осіб. Фото: rbc.ua

До ремонту готують ще 22 камери ізолятора. Після завершення всіх робіт в оновлений корпус переведуть близько 100 осіб, проте це всього лише 4% підслідних, які перебувають у "Лук'янівці".

Щоб показати різницю між "трьома зірками" – камерами з ремонтом, де поки що ніхто не утримується, і тими камерами, в яких очікують вироку суду підсудні, – чиновники продемонстрували найстаріший корпус ізолятора – Катерининський.

Камера без ремонту. Фото: rbc.ua

При вході до корпусу відразу відчувається неприємний запах: смердить цвіллю, гнилими овочами і людськими випорожненнями. Темні коридори, на стінах облуплена штукатурка. В одній із камер смердить тютюновим димом та потом. Умов, щоб помитися, у камерах немає. На стінах, як і в коридорі, облазить штукатурка і буквально сиплеться на голову. На стелі і стінах помітна чорна цвіль. Камера розрахована на 6 осіб, але за фактом тут 7 підсудних.

Заступник міністра юстиції Денис Чернишов визнав, що умови утримання в таких камерах можна порівняти з тортурами, проте це реальність, з якою доводиться стикатися через брак коштів на ремонт.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...