Життя після... Альтернатива заблокованим російським інтернет-сервісам

Блокування російських інтернет-сервісів дозволяє українцям інтегруватися у світову спільноту і стимулює розробку українських IT-продуктів.

Блокування російських інтернет-сервісів і IT-продуктів відкриває українцям широкі можливості для інтеграції в прогресивну світову спільноту і стимулювання розробки українських IT-продуктів, повідомляють Патріоти України.

Соціальні мережі та інтернет-сервіси

Ключовий альтернативою заблокованим в Україні російським соціальним мережам є найбільша в світі мережа Facebook.
Саме тут ведуть свої сторінки українські так звані агенти змін - люди, слова і дії яких так чи інакше впливають на сучасний порядок денний країни. Крім того, в Facebook пишуть світові політики та зірки шоу-бізнесу. Словом, це соціальна мережа, де спілкується весь світ.
LinkedIn - найбільша в світі ділова соціальна мережа. Вона призначена для пошуку ділових контактів. У корпоративному світі вважається хорошим тоном якісно заповнений профіль в LinkedIn. В цілому він грає роль резюме.
Google+ володіє декількома перевагами в порівнянні з Facebook. У Google+ краще управління персональними даними, більш зручний розподіл знайомих по колам. Втім, Google+ так і не змогла істотно потіснити Facebook, ця мережа залишилася нішевим продуктом.
З українських соцмереж варто виділити Ц.укр, Ukrface.com.ua і Ukrainians.co.
Аналогом заблокованого інтернет-порталу "Яндекс" є портал Google. Тут є всі аналоги ключових продуктів російського ресурсу. Серед українських порталів можна виділити Ukr.net, Meta.ua, Bigmir) net.

Електронна пошта

З точки зору якості виконання, роботи, функціональності і можливостей кастомізації навряд чи існує сервіс електронної пошти, який перевершить Gmail.com. Для недосвідченого користувача цілком вистачить можливостей пошти на українських порталах Ukr.net, Meta.ua, Bigmir.net.
Навігація і онлайн-карти
Блокування сервісу "Яндекс.Карти" більшість водіїв повалило в зневіру. Їм довелося розпрощатися зі звичним інтерфейсом і спішно шукати альтернативу. "Запасний" додаток "Google карти" з незвички "ріже" око.
Проте, сервіс не поступається по функціоналу російському конкурентові. Більш того, суттєва перевага "Google карт" - повна актуальність даних по всьому світу, а не тільки в межах переважно країн колишнього СРСР.
Мобільним додатком Waze користуються більше 6 млн чоловік в світі, і це неспроста: його оцінка якості дорівнює 4,6 з 5. Waze - класичний автомобільний навігатор, який показує пробки на дорогах.
Примітно, що частина розробників трудиться в Києві і Житомирі. 19 травня 2017 року додаток отримало підтримку української мови.
Музика
Безкоштовно музику можна послухати через додаток Soundcloud. Виконавці публікують там свої записи, щоб отримати відгуки. Звичайно, на Soundcloud немає записів топ-музикантів. Великий вибір безкоштовної музики є в додатку Deezer. Платна музика в достатку доступна в Google Play Music і Apple Music.

Забковані

Альтернатива

"Вконтакте",
"Одноклассники"

Facebook, LinkedIn, Google+, Ц.укр, Ukrface.com.ua, Ukrainians.co

"Яндекс"

Google, Ukr.net, Meta.ua, Bigmir)net

"Яндекс.Почта"

Gmail.com, Ukr.net, Meta.ua, Bigmir.net

"Яндекс.Карты" ("Яндекс.Пробки")

Google Карты, Waze, "Навител навигатор", Here WeGo

"Яндекс.Музыка"

Spotify, Deezer, Soundcloud, Apple Music, Google Play Music

"Яндекс.Такси" (российский домен)

Uber, Uklon,Taxify, Taxioma

"Яндекс.Диск"

"Google Диск"

"Яндекс.Браузер"

Google Chrome, Opera, Safari, Mozilla Firefox

"Яндекс.Календарь"

Google Calendar

"Яндекс.Маркет"

Rozetka, Hotline, e-Katalog

"Яндекс.Недвижимость"

100realty.ua, Aviso.ua, Lun.ua, Dom.ria.com

"Яндекс.Переводчик"

"Google Переводчик"

"Яндекс.Погода"

"Yahoo Погода", Sinoptik, Gismeteo

"Яндекс.Работа"

Work.ua, Rabota.ua

"Яндекс.Радио"

Radioworld FM, Online radios, Pcradio

"Яндекс.Расписание"

Eway.in.ua

"Яндекс.Авиабилеты"

Tickets.ua, Skyscanner.com.ua, Amadeus.net

"Яндекс.Афиша"

Vgorode.ua, Karabas.com, Parter.ua

"Яндекс.Деньги"

LiqPay, "Приват24", Skrill, EasyPay, iPay.ua, Portmone, WebMoney

"Яндекс.Время"

Timeanddate.com, 24timezones.com, Horlogeparlante.com

"Яндекс.Метрика"

Google Analytics

"Яндекс.Вебмастер"

Google Webmasters

"Яндекс.Директ"

Google AdSense

"Яндекс.Рекламная сеть"

Google AdWords

Антивірусні компанії
Конкуренція на світовому ринку антивірусів завжди була дуже високою. Радує, що київська компанія Zillya! вже кілька років поспіль випускає якісний антивірус для ПК і мобільних пристроїв. На базі технологій Zillya! створено понад 30 інших антивірусних програм в Індії, США, Нігерії.
На жаль, Zillya! серед українців і особливо чиновників не в пошані. 70% держустанов використовують антивірус NOD32 від словацької ESET. При цьому в травні 2016 року співробітники ESET розкрили методи стеження українських хакерів за представниками окупаційної влади так званих "ДНР" і "ЛНР".

Заблоковані

Альтернатива

"Лаборатория Касперского"
"Доктор Веб"

"Zillya! антивірус", Avast Pro Antivirus, Symantec Norton AntiVirus Basic, McAfee AntiVirus Plus, Bitdefender Antivirus Plus

IT-Системи для підприємств
Відхід з українського ринку російських IT-cистем для підприємств, зокрема, популярної 1С, не стане трагедією. Хоча приблизно 80% бізнесу або 300 тис підприємств використовують 1С, альтернатив такого продукту - сила-силенна.
Директор департаменту бізнес-рішень IT.Integrator Іван Сидоренко каже, що висока популярність 1С пов'язана не з унікальністю продукту, а з надзвичайно ефективною моделлю дистрибуції ПО. Кожен продавець має певний спектр авторських прав і може вносити зміни під конкретне підприємство.
Тим часом, існує широкий спектр рішень українських розробників для малого і середнього бізнесу: "Акцент", IT-Enterprise, "Інтелект-сервіс", BSI ERP. Для великого бізнесу є ряд універсальних рішень світового рівня: Microsoft Dynamics, ERP Cloud від Oracle, SAP Business One, OpenPro від IBM.

Заблоковані

Альтернатива

"1C", "Парус", "Галактика", "Летограф", "Корус консалтинг СНГ"

SAP Business One, Microsoft Dynamics, ERP Cloud от Oracle, OpenPro от IBM, IT-Enterprise, "Универсал", BSI, ИС-ПРО, Megapolis, M.E.Doc, "Дебет плюс", "Акцент", "АБ-офис", "Предприниматель 4", "Элфи", "Инфополис", Tria, iFin

Продуктові компанії
Є гідні альтернативи і для російського продукту ABBYY FineReader. Перш за все - рішення американської Adobe - Adobe Acrobat. Крім того, є софт від ще однієї компанії з США Nuance. Продукт називається OmniPage.
Єдиною істотною втратою для вузького кола українських користувачів стане відхід з ринку продукту ABBYY Lingvo. Єдиною його альтернативою поки є "Google перекладач".

Заблоковані

Альтернатива

ABBYY FineReader

Adobe Acrobat, OmniPage, Readiris

ABBYY Lingvo

"Google переводчик"

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...