З'ясовано, що мобільний додаток мережі "ВКонтакте" шпигує за користувачами

​"ВКонтакте" збирає і передає розробнику інтернет-компанії дані про користувачів: інформацію про пристрій і його операційну систему, перелік встановлених програм, дані про місцезнаходження користувача, список точок доступу мереж WiFi.

Це з'ясував програміст з Санкт-Петербурга Владислав Велюга, який проаналізував роботу програми, передаєють Патріоти України з посиланням на видання "Ведомости".

Додаток також передає інформацію про користувачів власнику соцмережі "ВКонтакте" - комапании Mail.ru Group - назву мобільного оператора, ідентифікаційні номери sim-карти і мобільного телефону.

Представник компанії Євген Красніков заявив, що "ВКонтакте" не приховувала збір подібної інформації для реклами, оптимізації та рекомендацій. Цікаво, що дані про геолокації "ВКонтакте" збирає при роботі з аудіозаписами.

Представник Mail.ru Group повідомив, що дані збирає загальнодоступний модуль мобільного аналітики myTarget, який відправляє дані на сервери Mail.ru Group для обробки і аналізу, потім повертає зашифровані звіти компанії "ВКонтакте".

За словами Краснікова, аналогічні дані так чи інакше збирає практично будь-який великий додаток, оскільки це єдине джерело зворотного зв'язку з користувачем.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...