З'явилась точна інформація про нову мобілізацію в Україні

Чи буде в Україні проводитись чергова хвиля мобілізації, і коли.

В інтерв'ю BBC News Україна міністр каже, що сьогодні підстав для нової хвилі мобілізації немає / фото: bbc.com

Міністр оборони України Степан Полторак зробив заяву, що в Україні не проводитимуть чергову хвилю мобілізації, так як на даний момент країна в ній не потребує, передають Патріоти України з посиланням на ВВС Україна.

До Вашої уваги частина інтерв'ю з Міністром оборони України.

BBC News Україна: Яка ситуація з укомплектуванням армії? Чи є потреба в наступній хвилі мобілізації? Лунає думка від ветеранів АТО, що молодь іде в армію не так через мотивацію, як через гроші.

С.П.: Твердження про гроші помилкове. Ми підходимо до того рівня, коли мінімальні зарплати (цивільних) будуть 4,1 тис. - 4,2 тис. грн, а мінімальна зарплата військовослужбовця сьогодні - 7,5 тис. - 7,8 тис. грн. Це невеликі кошти. А ризики втратити життя і здоров'я в армії та ризики в цивільному житті все-таки відрізняються.

Думаю, що головною причиною поповнення ЗСУ контрактниками є мотивація, патріотизм та відчуття відповідальності та необхідності виконати свій чоловічий обов'язок.

На другому плані, звичайно, й грошове утримання. Ми буквально за рік значно підняли додаткове грошове забезпечення в зоні проведення АТО. Якщо на першому етапі це було 2,4 тис. грн, то сьогодні це 10 тис. грн.

Щодо чергової хвилі мобілізації, то в нас сьогодні такої необхідності немає. Є кілька причин, і одна з них - це те, що нам вдалося провести серйозну роботу з резервом першої черги, тобто з людьми, які мають бойовий досвід.

Вони вже приписані не тільки у військкоматах, але і у військових частинах.

Щороку проводиться навчально-методичний збір. Два-три тижні їх навчають у бригаді для проведення бойового злагодження. Ці люди готові протягом кількох днів стати до зброї - доукомплектувати підрозділи або сформувати нові частини і виконувати завдання.

Ми відновили безцінний ресурс через військкомат. Чітко розуміємо, скільки в нас є людей і на що ми можемо розраховувати. Навчилися розраховувати і ризики при необхідності проведення мобілізації.

Але ще раз хочу сказати, що такої необхідності я сьогодні не бачу.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...