Зрадникам нема прощення: Двох "військових" ЗСУ, що перейшли на бік РФ, судитимуть у Миколаєві

Ще у березні 2014 року на загальному шикуванні особового складу військової частини Баранов та Одинцов відмовилися виконувати обов'язки несення військової служби у ЗСУ.

Військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальні акти щодо колишніх військовослужбовців ЗСУ, які зрадивши присязі, перейшли на бік країни-агресора. Про це Depo.Миколаїв повідомили у прокуратурі.

Колишній молодший сержант Баранов і прапорщик Одинцов проходили службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної республіки Крим. Однак під час окупації півострова не виконали наказ про прибуття до нового місця служби і залишилися на окупованій території. Тому були оголошені у розшук.

Зазначається, що у березні 2014 року на загальному шикуванні особового складу військової частини Баранов та Одинцов відмовилися виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та заявили про намір проходити службу в Збройних Силах Російської Федерації.

Надалі вони уклали контракти про проходження військової служби у ЗС РФ на посаді механіка літака військової частини і повітряного радиста змішаної авіаційної ланки авіаційної ескадрильї змішаного авіаційного полку військової частини ЗС РФ. 20 листопада співробітники Служби безпеки України, виконуючи доручення військової прокуратури, у повній відповідності з вимогами кримінального процесуального законодавства затримали Баранова та Одинцова на території України.

Затриманим військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 408 (дезертирство) КК України, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України. Тепер подальшу долю дезертирів і зрадників буде вирішувати суд.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...