ЗСУ 30 у світі за військовою могутністю

Збройні сили України зайняли тридцятому місці серед найсильніших армій світу в щорічному рейтингу військової могутності Global Firepower (GFP), а серед європейських армій ВСУ - восьмому місці.

За даними рейтингу, в ЗСУ служать 160 тисяч осіб і ще 1 млн знаходяться в резерві. Оборонний бюджет України позначений як $ 4,8 млрд. На озброєнні української армії, за версією GFР, знаходяться 2809 танків, 8217 бойових броньованих машин, 1 302 одиниці самохідної артилерії, +1669 одиниць ствольної артилерії і 625 реактивних систем залпового вогню.
Також експерти GFР нарахували 234 бойових літальних апарати, в тому числі 39 винищувачів і 33 ударних вертольота. Морські можливості нашої держави досить скромні, Один фрегат «Гетьман Сагайдачний», один мінний тральщик і три кораблі берегової оборони.
Правда, якщо подивитися на рейтинги попередніх років, то наша армія тільки втрачала свої позиції. Так, згідно з GFР-2014, ВСУ займали 21-е місце в світі, а в 2015 році - вже 25-е. Це сталося через різке скорочення чисельності танків і авіації. Якщо в 2014 році британські фахівці нарахували у нас 4112 танків і 400 різних літальних апаратів, то в 2015 році - вже 2809 і 222 відповідно (внаслідок корупції, бойових дій і озброєнь, що залишилися в Криму).
Цього року експерти аналізували збройні сили 126 держав. Для цього використовується 50 різних параметрів, що відображають стан економіки, промисловості і збройних сил тієї чи іншої країни. Грають роль географічне розташування, стан логістики, наявність природних ресурсів. Один з ключових критеріїв - кількість дешевої робочої сили, тому країни з великим населенням отримують більш високий рейтинг. Наявність ядерного арсеналу не береться до уваги, проте держави, що володіють ядерною зброєю, отримують «бонус».
Рейтинг Global Firepower 2016 вважається одним з найвідоміших в світі. Він складається фахівцями найстарішого з британських університетів - University of St. Andrews, (початок 1410 років, Шотландія) з метою збору і вивчення інформації про збройні сили різних країн світу.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вхід Господній в Єрусалим (Вербна неділя): Історія свята. Традиції та головні заборони дня

неділя, 28 квітень 2024, 7:15

Вхід Господній в Єрусалим - це інша назва Вербної неділі. Це свято асоціюється з приходом весни і наближенням Великодня. Його завжди відзначають з радістю і нетерпінням, хоча історія дня зовсім не щаслива. Відзначають його в останню неділю перед Велико...

Росія не спромоглася скористатись "вікном можливостей" для прориву: Перший транш допомоги США з 61-мільярдного пакету вже вплинув на ситуацію на фронті, - Дикий

неділя, 28 квітень 2024, 2:35

Перші партії поставок з мільярдного траншу 61-мільярдного пакету допомоги США юридично дооформленої у вівторок, 23 квітня, згідно обіцянок американців, вже перетинають кордон України. Хоча допомога фвзично ще не надійшла, Україна змогла збільшити норми...