Зустріч Порошенка і Трампа - переломний момент для України і США, - Павло Нусс

Президент Порошенко планує не обмежуватися переговорами з американським лідером, і до порядку денного, цілком ймовірно, включені переговори Президента Порошенка з міністром оборони США і керівництвом Конгресу.

Петро Порошенко і Дональд Трамп. Фото: Українські новини.

Історична зустріч Порошенко і Трампа, за попередніми даними, відбудеться 20 червня, і, важливо відзначити, що нашою політико-дипломатичною перевагою є і те, що ці переговори відбудуться перед зустріччю президента США з Путіним, яка, можливо, пройде 8 липня в Гамбурзі. Так пише на своїй сторінці в Фейсбуці політолог Павло Нусс, передають Патріоти України.

Наскільки мені відомо, Президент Порошенко планує не обмежуватися переговорами з американським лідером, і до порядку денного, цілком ймовірно, включені переговори Президента Порошенка з міністром оборони США і керівництвом Конгресу. Крім питань виконання Росією зобов'язань в рамках "Мінська", допомога реформам в Україні, двостороннього співробітництва України та США і санкцій проти РФ, українська делегація ставить перед собою завдання істотного розширення американської військової допомоги Україні.

Не можна говорити про те, що завдання легке, тому як досягнення цих результатів - цілий комплекс дипломатичних і політичних процесів, який вимагає витримки і терпіння.

Не варто плекати ілюзії. Зустріч Порошенка і Трампа буде складною, враховуючи багато факторів, в тому числі, і непрості відносини Трампа з Меркель, яка є другом України і Порошенка, а також хедлайнером українських партнерів в ЄС.

Але. З огляду на дипломатичний досвід і політичну хватку Порошенка, ми розраховуємо на дуже хороші результати зустрічі Президентів України і США, і існує ймовірність, що ці переговори стануть переломним моментом для україно-американських відносин в контексті значного розширення сфер співробітництва.

Якщо брати до уваги той факт, що американська сторона так само ретельно готується до переговорів з нашим Президентом, то я не виключаю гучних і жорстких заяв Білого дому на адресу Росії. Відразу по завершенню візиту в США, Порошенко відправляється в Брюссель.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

​І знову про свободу слова

вівторок, 30 квітень 2024, 15:52

Після включення Держдепом США питання свободи слова до проблемних в Україні – спостерігаємо якусь нездорову реакцію владних кіл. . То «прокинулись» і надіслали до Ради Європи заяву про обмеження цілої низки прав через запровадження воєнного стану. П...

"Це не має сенсу, тому що...": Луцький нардеп Палиця розповів, чому не ходить на засідання у Раду

вівторок, 30 квітень 2024, 14:00

Луцький депутат Ігор Палиця заявив, що не ходить на засідання у Раду, бо не хоче знаходитись під одним дахом з представниками колишньої ОПЗЖ. Про це повідомили журналісти Bihus.іnfo, передають Патріоти України. "У розпал війни сесійна зала Верховної Ра...