Зустріч Трампа з Порошенком: Бутусов розповів, яку зброю має просити президент України для перемоги над Путіним

ЗСУ необхідні керовані ракети повітряного або наземного базування або далекобійні артилерійські системи з керованими боєприпасами в комплексі з системами виявлення, зв'язку і управління вогнем.
Юрій Бутусов. Фото: ukrpolitic.com.

Збройні сили України потребують летальної зброї, яка може вразити мобільну російську важку артилерію, що розміщується на видаленні в 10-20 км від переднього краю. Таку думку висловив відомий український журналіст Юрій Бутусов на сторінках "Дзеркала тижня", коментуючи майбутню зустріч президента України Петра Порошенка та президента США Дональда Трампа. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

"Україні необхідна летальна зброя, яка б змогла швидко вражати мобільну російську важку артилерію, що розміщується на видаленні в 10-20 кілометрів від переднього краю і часто веде безкарні обстріли українських позицій, а також високоточні системи поразки станцій радіоелектронної розвідки і цілевказування", - написав Бутусов .

За його словами, відставання українських військ в цій сфері від російських - найбільш критичне. Тому, як вважає журналіст, ЗСУ необхідні керовані ракети повітряного або наземного базування або далекобійні артилерійські системи з керованими боєприпасами в комплексі з системами виявлення, зв'язку і управління вогнем.

Бутусов підкреслив, що це дозволить в короткі терміни змінити характер бойових дій. У той же час, на його думку, летальну зброю необхідно Україні в першу чергу не як політичний сигнал, а як спосіб позбавити Росію технічної переваги в бойових діях.

"Адміністрація Обами поставляла певні найважливіші види озброєнь, які дещо знизили критичне відставання в технологіях української армії, проте досі далеко не забезпечило паритет з російськими окупаційними військами", - підсумував Бутусов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...

Не тільки залякування: Чому росіяни били по харківській телевежі

вівторок, 23 квітень 2024, 19:15

Удар по харківській телевежі мав, окрім практичного, ще й глибоке символічне значення. Росіяни таким чином продовжують кампанію психологічного тиску на жителів міста, зазначають Патріоти України. Окупанти намагалися вразити харківську телевізійну вежу ...