Зворушливо до сліз: Скалічений хлопчик з-під Маріуполя зустрівся з Джастіном Трюдо (фото)

Миколка приніс прем'єр-міністру Канади свій малюнок, на якому - те, що він устиг полюбити в Канаді, - Монреаль, природа, люди. Простий малюнок, нічого особливого, якщо не знати, що це намальовано лівою - єдиною - рукою.

Фото:Facebook

Микола Нижниковський, хлопчик з-під Маріуполя, який два роки тому втратив руку і ноги, підірвавшись на гранаті, та проходив лікування в Канаді, зустрівся з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook Андрій Шевченко, посол України в Канаді, зазначають Патріоти України.

"Трохи світла для тих, хто зневірився знайти щось добре у стрічці новин, - написав Андрій. - Микола і Джастин... Один - український хлопчина з-під Маріуполя, інший - прем'єр міністр Канади. Один втратив обидві ноги і руку, підірвавшись на гранаті, інший - очолює країну, яка буквально подарувала Миколці шанс знову стати на ноги.

"Сьогодні вони зустрілися - Микола Нижниковський і Justin Trudeau, - продовжив Андрій Шевченко. - Микола приніс прем'єр-міністру свій малюнок, на якому - те, що він устиг полюбити в Канаді, - Монреаль, природа, люди.

Простий малюнок, нічого особливого, якщо не знати, що це намальовано лівою - єдиною - рукою мужнього маленького чоловіка, який за жорстокою логікою війни не мав би залишитися живим, а натомість сьогодні стояв на своїх нових ногах - зроблених для нього у Канаді. "Я сам піду, і мені вистачить однієї палиці..."

Цей момент став дуже зворушливим для мами Миколи та сотень людей, які допомогали Миколі отримати лікування – волонтерів та лікарів.

"Між Джастином і Миколою тепер є маленька епістолярна історія, - додав Андрій Шевченко.- Лист вдячності від Миколки Канаді і канадцям я привіз до Києва у липні, під час візиту Трюдо в Україну. Петро Порошенко передав його канадському Прем'єру перед державними переговорами.

Нещодавно Миколка отримав відповідь від Трюдо. Я бережу її - як нагадування, що навіть у цинічній політиці, серед сірої рутини і деморалізуючих новин, є місце людяності, і теплу, і великій силі духу - навіть якщо вона у маленькому тілі, покаліченому війною.

Я дякую Миколі та Джастину за те, що вони про все це сьогодні нагадали!"

Наводимо переклад листа Трюдо до Миколи, який Андрій Шевченко також опублікував на своїй сторінці в Facebook:

"Дорогий Миколо,

Хочу подякувати Тобі за те, що Ти знайшов час написати мені. Я дуже зворушений Твоїм листом, і радий, що Твоє одужання проходить добре. Твої сила і мужність - натхнення для нас.

Можу запевнити Тебе, що канадці і далі твердо допомагатимуть відважним українцям - таким, як Ти. Стосунки, які Ти збудував з тими, хто турбується про Тебе у моєму рідному місті - Монреалі, - це чудовий приклад потужного зв'язку між канадцями та українцями. Ти можеш пишатися прапорцями України та Канади на Твоїх нових ногах - це символ могутньої дружби між нашими двома країнами.

Бажаю Тобі всього найкращого і бережи свій позитив, який Ти так чітко показав у твоєму вдумливому листі. На Тебе чекає світле майбутнє!

Щиро, Джастин Трюдо".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Замах на Зеленського: Генерал Маломуж припустив, де ще можуть ховатися російські агенти

вівторок, 7 травень 2024, 23:19

Росія намагається активно вербувати осіб, які наближені до вищих посадових осіб України. Про це в ефірі "Київ 24" заявив генерал армії у відставці, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж, коментуючи викриття ворожої ...

Кіберфахівці ГУР вивели з ладу російські онлайн-сервіси 1С – джерело

вівторок, 7 травень 2024, 22:53

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України 7 травня вивели з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С. Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на джерела у спецслужбі, передають Патріоти України. 1С спеціалізується на розробленні...