Звичайний бандитизм на на Київській митниці від "Чорної сотні", - блогер (фото)

Мобільні групи на митниці безпідставно годинами оглядають вантажі одних і тих самих фірм.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала одеський блогер і волонтер Олеся Денисенко.

Після скарг її друга на багатогодинні огляди вантажів на Київській митниці "Чорною сотнею", їй стало цікаво, яким чином представники Майдану потрапляють на митницю і оглядають контейнери.

"Виявилося, – написала блогер, – ніякого відношення до Майдану ці персонажі не мають. Це "працюють" представники Міжвідомчої цільового центру (МЦЦ) і мобільні групи для боротьби з корупцією на митниці. Вони ж і називають себе пафосно "чорна сотня". Територіально вона знаходиться в Фіскальній службі на Львівській площі, 8, "вхід у яку охороняється крутіше, ніж золотий запас Америки".

За словами Олесі Денисенко, "хлопці з зарплатами від 30 до 50 тисяч гривень, ті самі мобільні групи, займаються звичайним бандитизмом".

Вона описала схему роботи цієї структури: її керівництво визначило 4 найпотужніші фірми на митному посту, кожна декларація приносить в бюджет від 250 до 500 тис. гривень, контейнери йдуть регулярно, і за допомогою мобільних груп їх почали "нагинати". Як тільки декларація заходить в базу митниці, її ставлять на свій додатковий огляд. При цьому стверджує Денисенко, вантаж самий звичайний: "взуття, рушники, ганчірки, ніяких брендів, нічого особливо дорогого".

"Далі на огляд приїжджає перша мобільна група. Повністю вивантажує контейнер. В процесі ріжуть коробки, вивертають і розривають мішки, спотворюють упаковку. Все сходиться. Завантажують. Тут же приїздить друга мобільна група. Проробляє те ж саме, аргументуючи це тим, що вони перевіряють не тільки митників, але і першу мобільну групу. Після другої групи приїжджає... третя! І знову повна вивантаження! Контейнери стоять по 3-4 дні", – написала Денисенко.

В підсумку, жодних порушень не виявлено, але це не заважає мобільним групам вивертати такі і такі контейнера одних і тих же фірм. За словами Денисенка, "цифра вже була озвучена. Власов хоче 500 доларів США з кожного контейнера".

"Враховуючи, що я колишній митний брокер, а один з наших учасників АТО колишній митник, ми від душі повеселилися. Інші члени організації просто охреневалі від свавілля. Контейнери швидко відпустили. На такі "чорну мітку" кинули, але їхати відмовилися. Наші юристи поки позакидывали скарги", – написала блогер.



Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....