$10 млн не буде? У Кабміні зробили гучну заяву про захмарні пенсії посадовцям

Кабінет міністрів України заборонив виплати бонусів менеджерам держкомпаній. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Я поясню нашу логіку. Найголовніше розуміти - власником державних компаній є український народ. І в той час, коли ми активно боремося із зловживаннями з боку чиновників, прояви жадібності і жаги до надмірних нагород – неприпустима річ, яка підриває довіру до державних компаній з боку українців.

Я не проти виплат достойних зарплат і премій - в разі досягнення важливих корпоративних і промислових результатів. Але я проти жадібності, проти зловживань і надмірних привілеїв", - наголосив глава уряду.

На його переконання, кожен менеджер, кожен член наглядової ради державної компанії має працювати на єдину мету – "зробити країну сильнішою, багатшою, безпечнішою".

"Служити державі - це великий виклик і велика можливість. І не важливо - ти менеджер держхолдингу, чи вчитель, чи лікар, чи військовий на фронті. Ми маємо бути чесними і справедливими один з одним. І жазі до власного збагачення тут не місце", - заявив Гройсман.

Однак рішення Кабінету міністрів України не передбачає скасування премій в державних компаніях за сумлінну працю, але вони не мають бути захмарними, запевнив народний депутат від БПП, представник уряду у Верховній Раді Вадим Денисенко у Facebook.

Він зазначив, що після заяви прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про необхідність урізання захмарних премій в держкомпаніях, одразу активізувалася армія ботів.

"Як тільки з‘явилася заява прем‘єра про те, що треба урізати захмарні премія в держкомпаніях, одразу армія ботів почала писати про те, як це неправильно", - зазначив Денисенко.

Він уточнив, що урядова постанова передбачає наступне:

1. У держкомпаніях, в яких не затверджений фінансовий план, бонуси керівництву не нараховуються.

2. Фінплан затверджує уряд, який не допустить появи захмарних мільйонних бонусів. Ситуація, коли у воюючій країні виписуються мільйонні бонуси, просто неприпустима.

3. Ніхто не забирає премії у працівників за сумлінну працю, але премії не можуть бути захмарними.

"Тому, якщо коротко, що прийняв сьогодні уряд? Уряд ухвалив рішення, що премій в 10 мільйонів доларів ніхто не може і не буде отримувати", - наголосив Денисенко.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...