$30 за барель: США готують ціновий шок для російської нафтовидобувної галузі, отже, і для російської економіки в цілому

Стрімкий розвиток технологій робить видобуток сланцевої нафти та газу все дешевше. США йдуть у наступ на традиційних "гравців" у галузі. І якщо арабські країни витримають ціну і в $15 за барель, то для відсталої Росії ціна в $30 означає швидке банкрутство

Сьогодні Америка може знизити світову ціну на нафту до 30 доларів за барель. Нафтовидобувна промисловість Росії цього просто не витримає, зазначають Патріоти України.

Таку думку в ефірі ObozTV висловив експерт в області нафтопродуктів Леонід Косянчук. За його словами, недавня активізація США на світовому ринку нафтопродуктів може завдати серйозної шкоди економіці Російської Федерації. Причина в тому, що Америці набагато простіше переступити поріг рентабельності видобутку нафти.

"Трамп сказав: ми повинні переорієнтувати нашу економіку на власне виробництво. Таким чином було розвідано пермське родовище, там було пробурено 144 свердловини, і таким чином США з найбільших імпортерів перетворилися в найбільших експортерів", – пояснив Косянчук.

Експерт підкреслив, що ще кілька років тому ціна в 70 доларів за барель американської сланцевої нафти вважалася межою, за якою йде нерентабельність видобутку. Зараз у США вже всерйоз обговорюється потенційна вартість всього в 30 доларів.

"США хочуть зайняти вільну нішу. Наприклад, якщо Саудівська Аравія і Америка можуть себе почувати досить комфортно навіть при ціні тридцять доларів за барель і менше, то РФ вже не зможе, адже там верхні пласти вже вироблені і нафту потрібно добувати з усе більшою глибини, а це зовсім інша економіка", – підсумував експерт.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...