"Новий клон" Трейд Коммодити" - афера на 235 млн: Міноборони звинуватили в закупівлі палива дорожче оптових цін

Середня оптова ціна звичайного дизпалива на ринку становить 25,5 тис. грн/т.

Ілюстрація: media.slovoidilo.ua

Міністерство оборони України уклало чотири угоди про постачання арктичного дизельного палива до кінця року на загальну суму 235,1 млн грн, при цьому вартість дизпалива на 14% вище середньої оптової ціни, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Наші гроші".

"Новий клон" Трейд Коммодити" поділив з "Окко "чверть мільярда на "приватівський" дизель для армії", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, ПП "Окко Контракт" Віталія Антонова (концерн "Галнафтогаз") за 117,99 млн грн. поставить 4 тис. т арктичного дизельного палива ДТ-З-К5 класу 2 від ВАТ "Мозирський нафтопереробний завод" (Білорусь) або ДП-Арк-Евро5-В0 від ПАТ "Укртатнафта" за 29,4 тис. грн/ т.

Крім того, ТОВ "Торум" за 117,20 млн грн. поставить 4 тис. т арктичного дизельного ДП-Арк-Евро5-В0 від "Укртатнафти" за ціною близько 29,4 тис. грн /т.

При цьому середня оптова ціна звичайного дизпалива на ринку становить 25,5 тис. грн/т.

У той же час днями Нацгвардія замовила у ТОВ "Техойл Рітейл" арктичний дизель ГП-Арк-Евро5-В0 від "Укртатнафти" за 24,66 грн/л. У перерахунку через щільність 0,835 кг/куб. м за формулою це 29,5 тис. грн/ т, що також дорожче тендерних цін армії. Сума угод на третину відсотка нижче очікуваної вартості закупівлі в 236 млн грн.

Один підряд "Торум" виграв у "Окко Контракту", решту вони отримали без аукціонів.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...