Агітація краща за будь-які гасла: У мережі порівняли зарплати в окупованих і вільних містах на Донбасі

Найбільша різниця в оплаті праці - майже в три рази - спостерігається в легкій промисловості.

Цифри більш переконливі, ніж агітація. Фото: соцмережі.

На окупованій частині Донецької області зарплати зараз в два-три рази нижче, ніж на підконтрольній території. Це при тому, що багато підприємств зусиллями окупантів назавжди закрилися, а в торгові відносини повернувся призабутий з 90-х бартер. Аналіз середньомісячних зарплат провели журналісти «Донецьких новин», передають Патріоти України.

Так, на підконтрольній Україні території Донецької області середня зарплата в 2018 році становила 9691 грн. Окупанти ж спробували похвалитися середніми зарплатами в 10 892 рубля, що в перерахунку становить лише 4482 грн.

Найбільша різниця в оплаті праці - майже в три рази - спостерігається в легкій промисловості. На окупованих територіях на оставш підприємствах легпрому в середньому отримували 5700 рублів (2346 грн), на підконтрольній Україні території - 8188 грн.
Не краща ситуація і в харчопромі. 9200 рублів середньої зарплати в окупованих містах і селищах при перерахунку перетворюються на 3786 грн. При цьому на підконтрольній Україні території харчовики в середньому отримують 12 854 грн.
Що стосується даних про зарплату на шахтах, то окупанти «намалювали» в статистиці досить високі цифри - від 22 тис. рублів (9-10 тис. гривень). Але самі шахтарі вказали, що це виплати на найпрестижніших спеціальностях, а в реальності гірники отримують набагато менше. На підконтрольній Україні Донеччині середня зарплата у вугільній галузі в 2018 році склала 10 490 грн.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...