Агресивний "рускій мір" запирають у Фінській затоці: Китай інвестує 15 млрд євро у спорудження підводного тонелю між Фінляндією та Естонією

У світі добре відомо, що і США і Китай затято боронять території "національних інтересів", куди вкладено їхні інвестиції. А підупала Московська імперія старанно обходить питання та локації, де може викликати роздратування "старшого брата"

Компанія Finest Bay Area Development, яка займається розробкою проекту тунелю Таллінн-Гельсінкі повідомила про домовленість з китайською інвестиційною компанією Touchstone Capital Partners (TCP) щодо інвестицій у проект на суму 15 мільярдів євро, повідомляють Патріоти України з посиланням на Delfi.

Як зазначається, відповідну угоду було підписано у четвер, 7 березня. 30% фінансування становлять капітальні інвестиції і 70% — кредит.

Таким чином, китайська Touchstone отримає у FinEst Bay Area міноритарну частку участі, а мажоритарний пакет залишиться у Фінляндії.

Як пише видання, третина фінансування буде надана у вигляді власного капіталу, і ще дві третини — у вигляді кредитних коштів.

Крім того, Touchstone планує залучити для фінансування тунелю глобальний китайський інфраструктурний проект під назвою "Один пояс, один шлях".

За останні 15 років компанія брала участь в декількох проектах з будівництва нерухомості та інфраструктури в Азії, Австралії, Північній і Південній Америці.

Також наголошується, що за участі китайського фонду створюється структура фінансування, яка дозволить взяти участь у проекті іншим інвесторам.


У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...