Амбітний план на 2017: Ложкін розповів, скільки мільярдів планує "привести" в Україну

Значний обсяг іноземного капіталу забезпечить необхідне Україні багаторічне збільшення ВВП.

Борис Ложкін. Фото: ЖЖ

У 2017 році Національна інвестрада на чолі з екс-главою АП Борисом Ложкіним планує залучити $3-5 млрд. інвестицій. Про це заявив глава Націнвестради Борис Ложкін на своїй сторінці у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Значний обсяг іноземного капіталу забезпечить необхідне нам багаторічне збільшення ВВП в 6,5-9% на рік. Але є проблема. Україна зараз не може запропонувати готові інвестиційні проекти, в які можна було б вкласти, наприклад, $ 5-10 млрд", - заявив Ложкін.

"Я розраховую, що вже в наступному році Національній інвестраді вдасться реалізувати кілька серйозних інституційних ініціатив, а також залучити $3-5 млрд. Потенціал і можливості для хорошого старту у нас є", - запевник екс-глава АП.

Ложкін також навів прикла "деяких північноафриканських країн", де існує практика "підписання прямих договорів між владою та великими інвесторами".

"Вони полягають на рівні прем'єра чи президента - з конкретним інвестором і за певним проектом. Фактично таким чином держава підписує юридичну гарантію для цієї інвестиції в країні. Такий індивідуальний підхід держави до інвесторів і в Україні міг би серйозно змінити їхнє ставлення до нашої країни", - зазначив Ложкін.

Як відомо, президент Петро Порошенко 29 серпня оголосив про відставку Бориса Ложкіна з посади голови АП і призначення на його місце Ігоря Райніна.

Ложкін зазначив, що на новій посаді - секретаря Національної інвестиційної ради - сподівається досягти успіху. За його словами, вже існує попередня згода американського мільярдера Джорджа Сороса брати участь у роботі інвестради.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.