"Антонов" розправляє крила: МВС планує закупити українських літаків на $450 000 000

Для завдань Державної служби із надзвичайних ситуацій та Нацгвардії потрібні літаки серії АН-74, АН-32 (П) та новітні АН-178, які поки що не запущені у серійне виробництво.

Міністерство внутрішніх справ планує за 5 років придбати 13 літаків українського виробництва для рятувальників та нацгвардійців. Про це 22 січня під час робочого візиту на Харківський авіаційний завод заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляють Патріоти України з посиланням на Департамент комунікації МВС

В рамках спільної із Укроборонпромом програми для завдань Державної служби із надзвичайних ситуацій та Нацгвардії планується закупівля літаків серії АН-74, АН-32 (П) та новітні АН-178, які поки що не запущені у серійне виробництво.

"Перші контракти на закупівлю двох літаків АН-74 ТК 200 ми плануємо підписати вже за два місяці і почати навесні фінансування цієї програми. Це поки що першочергова інформація", – сказав Аваков.

Чиновник додав, що орієнтовна вартість цього контракту – 450 мільйонів доларів.

"У наших планах придбання 10 літаків новітньої моделі АН-178 і однієї АН-32 (П) для потреб ДСНС України, яку ми плануємо отримати вже цього року. Два літаки АН-74 ТК 200 з постачанням у 2020 - 2021 роках для НГУ. Вони вже мають такі, тому для нас буде зручно та економічно мати літаки одного классу", – розповів Аваков.

"Ми почнемо працювати над цією програмою вже навесні. Ми хочемо бути цілком впевнені, що заводи Укроборонпрому зможуть виконати замовлення такого обсягу", – заявив міністр.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...