Багато галасу - даремно: У Мінфіні розповіли про спекуляції навколо тексту Меморандуму з МВФ

Остаточний текст ще не погоджено, однак у мережі уже поширюється його фейкова версія.

Ілюстрація: ЖЖ

Міністерство фінансів України опублікувало заяву щодо "спекуляцій навколо тексту Меморандуму з МВФ" Про це повідомляє прес-служба міністерства, передають Патріоти України.

У Мінфіні заявили, що фінального тексту Меморандуму не існує, й робота над його узгодженням досі триває. Також зазначається, що те, що міститься у тексті Меморандуму, поширеному в інтернеті, не відповідає дійсності. Кілька днів тому у деяких ЗМІ з’явилась інформація, що у Меморандумі з МВФ йдеться про невтішні для українців реформи.

Зокрема, йшлось про підвищення пенсійного віку, скорочення видатків на пенсійне забезпечення, запровадження обігу сільгоспземлі, скасування мораторію на продаж землі, скорочення видатків на освіту шляхом закриття шкіл, скорочення на 10% медичного персоналу в країні, скорочення видатків на культуру та пільгові транспортні перевезення, чергове підвищення тарифів на газ та теплопостачання з 1 жовтня 2016 року, скасування спрощеного режиму оподаткування для малого та середнього бізнесу та мораторій на проведення перевірок.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...