Банки масово блокують картки українців: Що треба знати

Банкам дозволили блокувати картки українців, які відмовляються пройти верифікацію.

Ілюстрація: vxzone.com

Банки почали масово блокувати картки українців на законних підставах. Економіст Олександр Охріменко пояснює чому, повідомляють Патріоти України.

"Українці кожні три роки повинні надавати банку свої дані, тому що згідно з вимогою фінмоніторингу, фінустанови зобов'язані проводити верифікацію клієнтів. Тобто раз в три роки, громадяни, у яких є рахунок в тому чи іншому банку повинні туди прийти і принести паспорт і індикаційний код. Таким чином підтвердити, що саме він є власником картки і користується їй легально. Незважаючи на це, маса людей відмовляються приходити в банк", - сказав Охріменко.

У березні цього року банкам, за інструкцією НБУ, дозволили блокувати картки українців, які відмовляються пройти верифікацію. "Якщо людина прийде в банк, принесе паспорт і код, то його картка автоматично буде розблокована", - пояснює економіст. Юристи стверджують, що такі дії банку можна оскаржити в суді, але в більшості випадків воно того не варто.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...