Бацька рулить: У Білорусі з'явилася національна криптовалюта

Проект наразі є некомерційним, тестуванням самої технології.

Ілюстрація: cdni.rt.com

У Білорусі розробили першу національну криптовалюту - талер, повідомляють Патріоти України з посиланням на білоруський "Інтерфакс".

"У січні ми вийдемо на перші міжнародні біржі", - повідомив один з творців талера Сергій Лавриненко.

За його словами, лістинг талера планується і на білоруських біржах.

"Більше того, ми з нашою командою самі беремо участь у створенні однієї з серйозних бірж", - зазначив співзасновник криптовалюти.

За інформацією іншого творця талера, Дениса Лавнікевіча, загальна капіталізація вже намайнених талерів на даний момент перевищила 1 млн доларів.

"За останні кілька тижнів курс талера виріс з лічених центів до долара десь. (...) І далі він буде тільки дорожчати, це незворотний процес", - вважає він.

У той же час, як підкреслили автори білорускої криптовалюти, даний проект не комерційний.

За словами Лавнікевіча, головна мета полягала в тому, щоб "дати країні фінансовий інструмент, який дозволить їй залишатися в руслі сучасних тенденцій", створити співтовариство ентузіастів, а також перевірити і підтвердити власні компетенції в сфері блокчейна.

Крім того, вони хотіли "створити якийсь економічний інструмент, який може бути задіяний в різних бізнесах", наприклад, в різних програмах лояльності.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...