Бережіться! Юрист пояснив, як не стати жертвою крадіїв у разі втрати картки

Українці регулярно стають жертвами шахрайства з банківськими картами, іноді карти крадуть або люди гублять їх самі. Як зберегти гроші на банківській картці у разі непередбачених ситуацій, розповів юрист Сергій Войченко, повідомляють Патріоти України.

Войченко порекомендував власникам карток встановити в банку процедуру аутентифікації, щоб додатково підтверджувати платежі. "Банки зараз пропонують різні системи захисту. По-перше – встановити ліміт використання, наприклад, до 100 грн без пін-коду, більше 100 грн – з обов'язковим пін-кодом. Або, наприклад, ще й з підтвердженням по телефону – якщо ви здійснюєте платіж, вам банк телефонує і просить підтвердити, що це ви. За таких обставин картка є більш надійною", - заявив експерт.

"Але у нас громадяни дуже завбачливі – треба цифри запам'ятовувати, а якщо вип'єш, хіба згадаєш? Тому пишуть на картці пін-код голочкою – щоб не забути. Звичайно, це робити не рекомендується. Ви повинні розуміти, що якщо це написано, і у злочинців опиниться ця картка – буде складно", – зазначив він. У разі втрати картки юрист порекомендував обов'язково телефонувати в банк і блокувати будь-які операції по цій картці.

"Якщо ви цього не зробили і кошти зникли, відновити це буде досить складно. Банк не знає – ви чи хтось інший витрачав ці кошти. Якщо ці кошти витратили не ви, але своєчасно банк не повідомили, все це прописано в договорі тим самим дрібним шрифтом, який люди не читають, коли підписують", – розповів експерт. За словами Войченка, також зустрічається дуже багато випадків шахрайства з картками при купівлі товарів через інтернет.

"Телефонують – "ми вам хочемо щось перерахувати", просять повідомити номер картки і три цифри, які знаходяться на звороті. Цей cvv-код ніколи нікому не можна повідомляти. Банк не повинен дзвонити і цю інформацію уточнювати", – додав він.

Джерело: Обозреватель

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...