Бережіться! Названо банкноти, які найчастіше підробляють в Україні

В Україні найчастіше підробляють банкноти номіналом 500,100 і 50 гривень, повідомляють Патріоти України.

У січні-вересні 2018-го кількість і сума вилучених з обігу підроблених банкнот скоротилася на 35% і 48% порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомила прес-служба Нацбанку.

Щоправда порівняно з 2017 роком спостерігається незначне зростання кількості вилучених банкнот номіналом 100 та 200 гривень. Купюри номіналом 500, 20 і 50 гривень підробляти стали рідше.

81% підроблених банкнот гривні мають низьку якість. Вони виготовлені за допомогою струменевих чи лазерних принтерів. Решта 19% підробок виготовлені поліграфічним способом.

Серед іноземної валюти найчастіше підробляють долари США - 79,1% від загальної кількості таких банкнот. Фальшиві євро займають 16,6%, російські рублі - 4,2%, фунти стерлінгів - 0,1%.

Підроблені банкноти національної та іноземної валюти вилучають без відшкодування їх вартості. Про це повідомляють Національну поліцію.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...