Бережіться! Українців попередили про нову шахрайську схему з банківськими картами (фото)

​Шахраї за старою схемою виманюють гроші в українців. Роблять так, щоб ті передали інформацію про дані платіжної карти.

Ілюстрація: rbc.ua

Зловмисники в Україні розсилають вже звичні SMS: "Vasha kartka bude zablokovana bankom. Terminovo proidit 'avtorizaciu, abo zatelefonuite: +38 (044) -229-82-13; +38 (044) -332-12-98". Водночас не роблять акценту на конкретному банку, повідомляють Патріоти України.

Додзвонитися за вказаним у повідомленні номером не можливо. Однак шахраї телефонують самі від імені неіснуючого "сервісного центру Національного банку". Їх цікавлить, карти яких національних банків використовує абонент. Зрозуміло, що дізнавшись назву банку, шахраї вимагатимуть вказати секретний CVV/CVC код. Ці дані їм потрібні, щоб отримати можливість здійснювати платежі з карти.

У прес-службі Нацбанку наголошують, що подібних повідомлень не надсилали. А всі спроби дізнатися платіжні дані карти автоматично слід розцінювати, як шахрайство.

Джерело: UBR.ua

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...