Бєня завдає удару у відповідь: П'ять компаній Коломойського подали позов до Гааги проти РФ через втрати в Криму

Підставою для позову служить регламент комісії ООН з права міжнародної торгівлі (UNCITRAL), а також угода між урядами Росії і України від 27 листопада 1998 року про заохочення і взаємний захист інвестицій.

Ігор Коломойський. Фото: ipress.ua.

П'ять компаній Ігоря Коломойського подали позов до Гаазького арбітражного суду проти РФ щодо компенсації за втрати в Криму. Про це йдеться в інформації на сайті суду, передають Патріоти України.

Позов подали компанії "Укрінтерінвест" (Дніпропетровськ), ПАТ "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ), "Лугзор" (Київ), "Лібсет" (Київ) і "Аберон ЛТД" (Дніпропетровськ). "Дніпроазот" входить в групу "Приват", а в число засновників "Аберона" входять структури Bolroot Commercial та Quentional Investments, афілійованих із "ПриватБанком". Як випливає з реєстру українських юросіб , у "Аберона" і "Лугзора" однакові уповноважені особи, а "Лугзор" і "Лібсет" зареєстровані за однією і тією ж адресою в Києві.

Підставою для позову служить регламент комісії ООН з права міжнародної торгівлі (UNCITRAL), а також угода між урядами Росії і України від 27 листопада 1998 року про заохочення і взаємний захист інвестицій. Арбітражний розгляд почався ще 26 травня 2015 року.

При цьому в документах не уточнюється сума позовних претензій. Зі свого боку РФ не призначала представників для участі в процесі, офіційна позиція звучить так, що "українсько-російська угода про захист інвестицій не може служити підставою для створення арбітражного трибуналу для врегулювання претензій позивачів".

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...