Більше втрат, ніж прибутків: Екс-міністр економіки розповів, чому не варто приватизувати порти

​Приватизація морських портів позбавить Україну істотного прибутку і посилить залежність держави від приватного капіталу.

Таку думку висловив колишній міністр економіки України Віктор Суслов, передають Патріоти України.

«Я також проти приватизації морських портів, тому що приватизувати їх легко, але вони здатні і чимало з них дають дуже високі доходи державі», - зазначив експерт.

За його словами, також варто залишити у власності держави залізницю, а також інші великі інфраструктурні об'єкти, особливо ті, що займають монопольне становище на ринку і приватизація яких може привести до істотного зростання цін і тарифів для населення, зробивши їх недоступними для користування більшості громадян.

«А це все питання, крім усього іншого, і національної безпеки», - підсумував економіст.

Нагадаємо, згідно з даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі, частка держсектора в економіці України в 2016 році склав 11,1%, а в I кварталі 2017 року - 16,3%. Чистий прибуток українських державних компаній 2016 році склав 39,6 млрд грн, а сукупна вартість держактивів - 1,6 трлн грн.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк повідомив, що проект державного бюджету України на 2018 рік передбачає надходження 22 млрд гривень від приватизації.

Опублікував: Олекса Хвацький

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...