Борги будуть у всіх! Українцям готують "удар" у платіжках

У грудні споживачі газу без лічильників отримали рахунки за газ, обчислені за новими нормами споживання газу, повідомляють Патріоти України.

У нижній частині рахунків інформативно зазначена сума перерахунку за час дії занижених норм, які були визнані Верховним Судом незаконними. Сума боргу не підлягає сплаті, на неї не буде нараховуватись пеня та штраф. Оператори ГРМ звернулись до уряду з проханням розробити механізм компенсації вказаної в рахунках заборгованості.

Постановою Верховного суду було скасовано ряд постанов Кабміну, якими знижувались норми споживання газу. Тепер споживачі, що не мають лічильників, будуть отримувати нарахуваннявідповідно до постанови Кабміну, поновленої Верховним Судом.

Нормативні акти про зниження норм визнані судом протизаконними від дня прийняття. Тому за цей період споживачам інформативно зроблений перерахунок відповідно до норм, які відновлені судом. Ця сума є різницею в нормах споживання газу, що діяли та актуальними.

Сума перерахунку за минулі періоди наведена в рахунках інформативно і не підлягає сплаті. Наявність цього боргу не є підставою для відключення споживача від постачання газу та для нарахування пені і штрафів.

Ця проблема потребує врегулювання з боку Кабінету міністрів, з урахуванням заборгованості за спожитий та не оплачений газ. Механізм компенсації такої заборгованості має враховувати необґрунтовані втрати, які понесли учасники ринку газу.

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...