"Братня" допомога "русского мира": Украдений в Луганську завод "виплив" у російському Каменськ-Шахтинському

​У 2014 році ТОВ "Луганський електромашинобудівний завод" був вивезений в Росію російськими військовими з допомогою так званих "гумконвоїв".

ТОВ "Луганський електромашзавод" опинився в Росії. Фото:korrespondent.net

Унікальне обладнання ТОВ "Луганський електромашинобудівний завод" перевезли по частинах так званими "гумконвоями" в Каменськ-Шахтинський Ростовської області РФ. Сьогодні луганське підприємство носить нову назву "Каменський завод транспортного машинобудування", на потужностях якого мають намір виробляти вагони для московського метрополітену. Про це пише Российская газета, передають Патріоти України.

Директором заводу призначений Володимир Чучін, який під час роботи заводу в Луганську перебував на посаді заступника керівника підприємства, і тепер має російське громадянство.

"Переїзд заводу тривав кілька місяців і запам'ятався кожному як день весілля, до самих дрібниць. Перші два місяці пішли на демонтаж обладнання і його розбирання. Новенькі німецькі "Найлз" розбирали самі.

Відмінні розумні верстати, аналогів, на жаль, немає. Потім вантажили на 20-тонні "КамАЗи". Шестеро людей котили на роликах до машини частини верстатів. Щоб перевезти один верстат вагою до двадцяти тонн кожен, потрібно три вантажівки. А всього різних верстатів не менше двох десятків", - йдеться в повідомленні.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...