Буде зручно давати хабарі: Експерти оцінили введення купюри номіналом в 1000 гривень в Україні

Давати хабар легше великою купюрою.

Ілюстрація: newsprolife.com.ua

Нова купюра номіналом у 1000 гривень вже видрукувана і чекає офіційної презентації, яка планується в лютому. Про це розповіло джерело на банкнотно-монетному дворі, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Вісті».

На думку радника голови асоціації українських банків Олексія Куща, нова банкнота дозволить зарахувати Україну до групи країн з високою інфляцією. «Це лише покаже, що гривня переступила поріг високої інфляції. За кількістю номіналів в обігу оцінюється, наскільки вдало країна бореться з інфляцією. Ми впритул наблизилися до тієї кількості номіналів, яку мають країни з високим рівнем інфляції», – сказав Кущ.

Експерти зазначають: тисячна купюра може стати улюбленою банкнотою тіньової економіки. Коли європейці обговорювали доцільність 500-єврової купюри, аргументом проти була корупційна складова. Давати хабар легше великою купюрою.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...