Будівництво дороги Одеса-Рені фактично завершено, - Порошенко

До квітня наведуть остаточний лоск. Стратегічна магістраль залишає осторонь 7-кілометрову дільницю старої траси Е87 повз молдовську Паланку, котру сусідня держава все ніяк до кінця не передасть Україні, хоча обмінений шмат берега Дунаю освоює повним ходом

В ході відкриття об'їзної дороги навколо Рені Петро Порошенко зазначив, що її обіцяли побудувати багато років, але тільки завдяки децентралізації це вдалося зробити, повідомляють Патріоти України.

«Багато років обіцяли побудувати дорогу - в 2009, 2010, 2011, 2013 роках, але нічого не робили ... Сьогодні ми в цілому завершуємо дуже важливий проект - проект будівництва дороги Одеса-Рені та об'їзної дороги. Це транспортний коридор, що з'єднує Одесу, Рені, кордон».

Далі з'єднання магістралі з Молдовою, Румунією, Болгарією.

«Звідси, з Рені, починається Україна. Звідси туристи, які приїжджають, будуть дивитися (Україну - ред.)», - зазначив Петро Порошенко і додав, що в 2015-2016 роках в Одесу потрібно було їхати 7-8 годин (з Рені.-ред.), зараз - 3-4 години. «Всі бачать, що дорога - це розвиток туризму. Дорога - це розвиток малого і середнього бізнесу, розвиток регіонів і України», - сказав Президент, відзначивши, що якісна дорога буде сприяти створенню нових робочих місць та інфраструктури, а також відкриє нові можливості для портів Ізмаїла і Рені.

За словами голови держави, до квітня мають бути завершені роботи з облаштування дороги.

«Сьогодні ми можемо сказати, що з Рені до Одеси веде нова добре відремонтована, хороша дорога. Якщо об'їзної дороги навколо Рені чекали 10 років, то дорога Одеса-Рені побудована в 50-х роках і майже на всій ділянці не ремонтувалася ... Тому для Бессарабії, для півдня Одеської області це було питання життя і смерті, зв'язку», - зазначив глава держави.

Глава держави також додав, що домовився з владою Болгарії і Румунії про визначення місця і побудови мосту через Дунай, щоб скоротити відстань від Одеси до Румунії і Болгарії. Президент зазначив, що Бессарабія - фантастичний край, який може похвалитися своєю кухнею, виноробством і іншим. «Ми будемо розвивати туризм. Одеська область може вирватися в лідери по місцях для туризму, починаючи від Білгород-Дністровського уздовж узбережжя і закінчуючи Рені, Ізмаїлом, Вилковим («золоті піски» української Рив’єри.-ред.) та красивими місцями», - сказав Петро Порошенко.

Наголосимо також, що нова автомагістраль значно зменшує значення траси Е87, котра донедавна була головною дорогою, що зв'язувала Одесу та всю Україну з Південною Бессарабією. Справа в тому, що єврошосе E87 пролягає через молдавське село Паланку. І дорога на 7-кілометровій ділянці є власністю України на території Республіки Молдова.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...