Будьте обережні: У Нацбанку України заявили про небезпеку біткойна

Правовий статус критовалют в Україні не визначений.

Фото: ЖЖНаціональний банк України вважає криптовалюту біткойн небезпечною для зберігання приватних коштів громадян. Про це в ефірі телеканалу UATV заявив заступник директора департаменту стратегії реформування НБУ Руслан Кравець, передають Патріоти України.

"Якщо ми говоримо про зберігання коштів, то можу сказати що це небезпечно. Це не регулюється, обмінні курси незрозумілі і волатильність цього ринку дуже висока", – пояснив він.

Заступник директора департаменту стратегії реформування НБУ зазначив, що біткойн є непопулярним для щоденних безготівкових платежів через тривалість і складність транзакцій.

Кравець також зазначив, що правовий статус критовалют в Україні не визначений.

"У світі немає єдиного розуміння, що таке біткойн. Якісь країни вважають, що криптовалюта – це актив, а деякі сприймають її, як товар. Тут різні розуміння і відповідно різне поняття в оподаткуванні та управлінні цим", – зазначив представник НБУ.

Він також розповів, що НБУ ініціював засідання комітету з фінансової стабільності, до якого входять фінансові регулятори, для обговорення статусу біткойна в Україні.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...