"Биндеры, мы же братья!": У Росії раптом виявили, що без українських двигунів буде колапс на залізниці

Російські залізниці звернулися в Мінекономіки РФ з клопотанням про скасування заборони на ввезення українських електричних двигунів і генераторів.

РЖД опинилася в незручному становищі. Ілюстрація: Факти.

Російські залізниці (РЗ) звернулися в Мінекономіки РФ з клопотанням про скасування заборони на ввезення українських електричних двигунів і генераторів. За інформацією ресурсу Belprauda.org, своє звернення ініціатор скасування обмежень пояснює відсутністю виробництв подібної продукції в Росії, передають Патріоти України.

Таким чином, опинилася під загрозою інвестиційна програма «Придбання тягового рухомого складу на період 2019-2025 рр.», на освоєння якої російський бюджет готовий щорічно витрачати 50-60 мільярдів рублів.

І хоча РЖД обіцяє, що закупівля українських електричних двигунів і генераторів буде тимчасовим заходом - на період до запуску в Росії власного їх виробництва, скільки може зайняти реалізація такої програми імпортозаміщення, не уточнює. «Розглянути питання підтримки вітчизняних виробників в рамках імпортозаміщення, а на період реалізації проектів з клопотанням щодо скасування заходів, що забороняють ввезення в Російську Федерацію тягових електродвигунів і генераторів з підприємств України», - йдеться в тексті документа.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...