"Чекаємо завивань на мокшанських болотах": ​Ціни на нафту пробила чергове "дно"

Протягом 2019 року експерти передрікають ціну на нафту від $45 до ... $30 за барель

Вартість барелю марки Brent вперше з вересня 2017 роки опустилася нижче $53,23 доларів, знизившись ще на 2.61%. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася до $45.53 за барель, що на півтора відсотка нижче рівнів четверга, зазначають Патріоти України.

Продажі сировини нарощуються із побоювання розширення видобутку сланцевої нафти в США, яке підірве зусилля ОПЕК і його партнерів, спрямовані на балансування ринку. Побоювання з приводу зростання світової економіки також чинять тиск на ціну сировини, навіть незважаючи на обіцянки голови ФРС Джерома Пауелла більш обережно підвищувати ставки в наступному році. Одночасно у продавців викликає тривогу той факт, що глава Китаю Сі Цзіньпін в нещодавній промові не запропонував ніяких нових реформ для стимулювання другої за величиною економіки світу.

Нафта приєдналася до глобальної розпродажу, яка охопила фінансові ринки по всьому світу після підвищення процентної ставки Федеральним резервом США. Загрози припинення роботи уряду США лише підсилюють економічну невизначеність.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...