"Человек умеет жить": Рінат Ахметов єдиний збагачується під час війни, - економіст

За перший місяць року олігарх заробив 23 мдлр грн. Статки Ахметова складають 177, 5 млрд грн. Донецький бізнесмен піднявся на 263 сходинку рейтингу найбагатших людей світу, який склало агентство "Блумберг Біліонеріс Індекс".

Олігарх Рінат Ахметов продовжує стало збагачуватись, навіть в умовах війни. Про це розповідає фінансовий експерт Олексій Кущ, зазначають Патріоти України.

"Ключові металургійні ресурси Ахметова знаходяться в Маріуполі, Запоріжжі. Найбільший в Європі Авдіївський коксохімічний завод ніколи не зупинявся і продовжує працювати. Бізнес-імперія донецького бізнесмена базується на двох ланцюгах - кокс-метал і вугілля-електроенергія-метал. На початку завжди стоїть енергетичний ресурс, а в кінці - метал. На ринку металу зараз все спокійно, а втрати на Донбасі компенсувала держава - в таких умовах навіть під час війни ти єдиний в країні, хто буде збагачуватись".

Всі втрати Ахметову компенсувала держава за рахунок простих українців.

"Ахметов на окупованих територіях втратив меншу частину свого бізнесу - вугільні ресурси. Але цю втрату держава компенсувала йому сповна - через ціноутворення "Роттердам +".

Потужностям , які вироблять електроенергію, дозволили поміщати у розрахунок тарифу вартість вугілля, яке нібито везеться з портів Роттердаму. Це дозволило Ахметову налаштувати надпотужний фінансовий потік. Якщо якась компанія контролює 85% вугілля в країна, вона і буде отримувати користь від такої системи. Конкуренцію компанії олігарха створює лише "Центренерго", яке знаходиться у власності держави.

В системі формування фінансового потоку відбулось абсолютне заміщення. Компенсували втрати Ахметова за рахунок споживачів - українців, які користуються електроенергію.

Те, що вугілля не везуть з Роттердаму, а продовжують вивозити з окупованих територій в Європу, Україну - очевидно. Це близько 5 млн тон - які купляють за безцінь, а продають з величезною націнкою. Але правоохоронні органи і влада не реагують. Ця тема - табу".

Джерело: Gazeta.ua

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...